Logo piekarni Baton
BUŁKI
CHLEB
FAST FOOD
CIASTKA

Piekarnia Baton - BUŁKI

bułka angielka
ANGIELKA
Wyśmienite pieczywo pszenne w skład którego wchodzą: mąka pszenna, woda, drożdże, cukier, margaryna oraz sól. Pieczywo o wydłużonym kształcie, idealnie nadające się do małych kanapek.

bagietka szefa
BAGIETKA SZEFA
Wyśmienita bagietka pszenna w skład której wchodzą: mąka pszenna, woda, drożdże, sól. Pieczywo o niepowtarzalnym smaku osiągniętym dzięki tradycyjnej metodzie wydłużonej fermentacji, podczas której uwolnione zostają aromaty smakowe i zapachowe. Jej niepowtarzalny kształt nadawany jest ręcznie, bez użycia maszyn.

bułka alpejska
BUŁKA ALPEJSKA
Doskonała bułka rustykalna wzbogacona w ziarna: słonecznika, siemienia lnianego, mąkę żytnią, otręby pszenne, mąkę słodową pszenną częściowo prażoną. Idealna dla smakoszy pieczywa ziarnistego.

bułka firmowa
BUŁKA FIRMOWA
Wyśmienite, popularne drobne pieczywo pszenne w skład którego wchodzą: mąka pszenna, woda, drożdże, sól, cukier, margaryna, świetnie nadająca się do sporządzania śniadań, kolacji, kanapek do szkoły i pracy.

bułka graham
BUŁKA GRAHAM
Znakomita bułka o bogatych walorach odżywczych dla osób ceniących wartość błonnika, soli mineralnych i mikroelementów zawartej w mące graham. W skład bułki wchodzą mąka graham, mąka pszenna, drożdże, sól, cukier.

bułka graham wieloziarnista
BUŁKA GRAHAM WIELOZIARNISTA
Bułka produkowana na bazie bułki graham z dodatkiem ziaren siemienia lnianego, płatków owsianych i słonecznika, dzięki którym jeszcze bardziej podniesiona została wartość odżywcza produktu oraz zwiększona zawartość składników mających pozytywny wpływ na układ trawienny człowieka.

bułka maślana
BUŁKA MAŚLANA
Wyborowa bułka maślana o charakterystycznym słodkawym smaku i dobrze wybarwionej skórce, która nadaje pieczywu specyficzny i niepowtarzalny aromat i smak. Bułeczka ta cieszy się powodzeniem szczególnie u dzieci. W skład bułeczki wchodzą: mąka pszenna, woda, cukier, margaryna, drożdże, sól.

rogal maślany
ROGAL MAŚLANY
Wyborowe pieczywo maślane o charakterystycznym słodkawym smaku i dobrze wybarwionej skórce, która nadaje pieczywu specyficzny i niepowtarzalny aromat i smak. Rogal cieszy się powodzeniem szczególnie u dzieci. W skład wchodzą: mąka pszenna, woda, cukier, margaryna, drożdże, sól, mak.

bułka proteinowa
BUŁKA PROTEINOWA
Wyjątkowa bułka o zwiększonej zawartości białek w stosunku do zwykłej bułki o 300%. Jej wyjątkowa kompozycja w skład której wchodzą: mąka pszenna, woda, białka roślinne (pszenne, sojowe), siemie lniane, soja (śruta, mąka, płatki), otręby żytnie, sól, słód jęczmienny, błonnik owsiany sprawiają, że jest ona bogatym źródłem białek i błonnika.

bułka śniadaniowa
BUŁKA ŚNIADANIOWA
Wyśmienite, popularne drobne pieczywo pszenne w skład którego wchodzą: mąka pszenna, woda, drożdże, sól, cukier, margaryna, świetnie nadająca się do sporządzania śniadań, kolacji, kanapek do szkoły i pracy.

bułka wieloziarnista
BUŁKA WIELOZIARNISTA
Doskonała bułka pszenna wzbogacona mieszaniną ziaren(siemie lniane, ziarno żyta łamanego, płatki owsiane, słonecznik) wyjątkowy smak oraz wartości odżywcze sprawiły, iż cieszy się ona dużym powodzeniem wśród naszych klientów.

Piekarnia Baton - CHLEB

chleb domowy baton
chleb domowy
Wyjątkowy chleb oparty na starej recepturze na bazie naturalnego kwasu z mąki żytniej , ukwaszonej na drodze wielofazowej fermentacji mąki żytniej ,tak jak za dawnych czasów sprawia, że smakuje jak bochny które piekły nasze babcie domowym sposobem.

Baton - chleb domowy wieloziarnisty
chleb domowy wieloziarnisty
Produkowany na bazie chleba domowego z dodatkiem kompozycji ziaren (siemie lniane, płatki owsiane, słonecznik , ziarno łamane żyta) jest to połączenie tradycyjnego smaku pieczywa z bogatą wartością odżywczą zawartą w ziarnach.

Baton chleb cesarski
chleb cesarski
Niepowtarzalny smak i bogactwo witamin i minerałów dzięki niespotykanej kompozycji składników (mąka żytnia, mąka orkiszowa, płatki orkiszowe, mąka z pestek winogron, ziarno sezamu i lnu), każdy posiłek z tym pieczywem sprawia że smakuje wybornie.

Baton chleb farmerski
chleb farmerski
Produkowany na bazie naturalnego kwasy żytniego , ukwaszonego na drodze wielofazowej fermentacji mąki żytniej , połączonej z mąka pszenną z dodatkiem płatków ziemniaczanych nadających wilgotności , smaku i aromatu.

Baton chleb graham
chleb graham
Znakomity chleb o bogatych walorach odżywczych dla osób ceniących wartość błonnika, soli mineralnych i mikroelementów zawartej w mące graham. W skład wchodzą: mąka graham, mąka pszenna, naturalny zakwas chlebowy z mąki żytniej ukwaszonej na drodze wielofazowej fermentacji, drożdże, sól.

Baton chleb graham wieloziarnisty
chleb graham wieloziarnisty
Znakomity chleb o bogatych walorach odżywczych dla osób ceniących wartość błonnika, soli mineralnych i mikroelementów zawartej w mące graham. W skład wchodzą: mąka graham, mąka pszenna, naturalny zakwas chlebowy z mąki żytniej ukwaszonej na drodze wielofazowej fermentacji, drożdże, sól, ziarna (siemie lniane, płatki owsiane, słonecznik, ziarno łamane żyta, sezam)

Baton słoneczny
baton słoneczny
Pieczywo mieszane (pszenno- żytnie)wyprodukowane na bazie naturalnego zakwasu żytniego z dodatkiem ziaren : siemienia lnianego, płatków owsianych, słonecznika. dodatkowo wzbogacony w obsypkę z mieszaniny ziaren.

Baton chleb IG
chleb ig
Wyjątkowy chleb , którego kompozycja składu pozwoliła na obniżenie indeksu glikemicznego do poziomu 54. Uznany wśród osób cierpiących na cukrzycę. W jego skład wchodzą : mąka pszenna typ 500, mieszanina ziaren (siemie lniane, słonecznik, gluten pszenny , nasiona dyni , płatki owsiane, mąka żytnia, cukier, otręby pszenne, sól, lecytyna słonecznikowa).

Baton chleb kujawski z dynią
chleb kujawski z dynią
Bardzo smaczny chleb na bazie regionalnej receptury, opartej na kompozycji chleba mieszanego (pszenno-żytniego) z dodatkiem obłuszczonej pestki dyni, ziarna słonecznika, słodu jęczmiennego. produkowany już od kilku lat stale cieszy się sporym uznaniem wśród naszych konsumentów.

baton chleb probody
chleb probody
Wychodząc naprzeciw Państwa potrzebom i oczekiwaniom wzbogaciliśmy nasz asortyment zdrowego pieczywa o chleb ProBody, charakteryzujący się wyjątkowymi walorami smakowymi i zdrowotnymi. W trosce o Państwa zdrowie, w chlebie ProBody zawartość białka jest 300% większa niż w zwykłym pieczywie mieszanym. Chleb wyróżnia także duża zawartość błonnika (11,8g/100g produktu) usprawniającego pracę układu trawiennego. Ponadto aby uzyskać bardzo niski indeks glikemiczny (Ig 33,5) sprzyjający profilaktyce zdrowotnej w pieczywie ProBody zmniejszyliśmy o około 90% ilość węglowodanów. Dzięki naszej recepturze w prosty i niedrogi sposób mogą Państwo zadbać o zdrowie swoje i swoich najbliższych.

Baton chleb razowy
chleb razowy
Tradycyjny chleb oparty na starej recepturze, wytworzony na naturalnym zakwasie z 90% pełnoziarnistej mąki żytniej razowej typ 2000. Doskonałe bogactwo błonnika oraz składników mineralnych mający ogromny wpływ na procesy trawienne, poprawę perystaltykę jelit, związki zawarte w pełnoziarnistej mące maja również działanie przeciwutleniające, polecany przez dietetyków jako jeden z najważniejszych produktów dietetycznych.

Baton - chleb razowy na zakwasie
chleb razowy na zakwasie i miodzie naturalnymy
Tradycyjny chleb oparty na starej recepturze, wytworzony na naturalnym zakwasie z 90% pełnoziarnistej mąki żytniej razowej typ 2000 z dodatkiem miodu naturalnego. Doskonałe bogactwo błonnika oraz składników mineralnych mający ogromny wpływ na procesy trawienne, poprawę perystaltykę jelit, związki zawarte w pełnoziarnistej mące maja również działanie przeciwutleniające, polecany przez dietetyków jako jeden z najważniejszych produktów dietetycznych w szczególności dla osób aktywnych fizycznie lub wyczerpanych pracą umysłową.

Baton chleb razowy wieloziarnisty
chleb razowy wieloziarnisty
Tradycyjny chleb oparty na starej recepturze, wytworzony na naturalnym zakwasie z 90% pełnoziarnistej mąki żytniej razowej typ 2000 oraz dużej ilości ziaren (żyto, siemię lniane, słonecznik, płatki owsiane). Doskonałe bogactwo błonnika oraz składników mineralnych mający ogromny wpływ na procesy trawienne, poprawę perystaltykę jelit, związki zawarte w pełnoziarnistej mące maja również działanie przeciwutleniające, polecany przez dietetyków jako jeden z najważniejszych produktów dietetycznych.

Baton chleb słonecznikowy
chleb słonecznikowy
Znakomite pieczywo pszenno-żytnie wytwarzane na bazie naturalnego zakwasu żytniego z dodatkiem ziarna słonecznika posypany siemieniem lnianym o delikatnym posmaku słodu prażonego. Produkowany już od kilku lat stale cieszy się sporym uznaniem wśród naszych konsumentów.

Baton chleb tradycyjny
chleb tradycyjny
Tradycyjny chleb pszenno-żytni, oparty na bazie naturalnego zakwasu z mąki żytniej. Okrągły kształt sprawia, że struktura miękiszu jest ściślejsza a proces wypieku pieczywa jest dłuższy, co ma bezpośredni wpływ na wykształtowanie się intensywniejszego smaku i aromatu. Produkowany już od kilku lat stale cieszy się dużym uznaniem wśród naszych konsumentów.

Baton chleb wiejski
chleb wiejski
Najbardziej popularny chleb wśród gamy naszej oferty .wytwarzany na bazie naturalnego zakwasu żytniego, dzięki któremu nasze pieczywo pozostaje wierne tradycji a jego smak, aromat i świeżość pozostają zachowane na bardzo długo.

Baton chleb wiejski z makiem
baton wiejski z makiem
Popularny chleb wśród gamy naszej oferty. Wytwarzany na bazie naturalnego zakwasu żytniego, dzięki któremu nasze pieczywo pozostaje wierne tradycji a jego smak, aromat i świeżość pozostają zachowane na bardzo długo. Dodatek w postaci maku pogłębia jego walory aromatyczno-smakowe co sprawia, że znajduje on wielu nabywców wśród naszych klientów.

Baton chleb wieloziarnisty fitness
chleb wieloziarnisty fitness
Doskonałe pieczywo pszenno-żytnie wytwarzane na bazie naturalnego zakwasu żytniego z dodatkiem dużej ilości płatków owsianych i innych ziaren (siemie lniane, słonecznik, żyto).

Baton chleb żytni
chleb żytni
Doskonała propozycja dla miłośników pieczywa żytniego. Wytwarzany na bazie naturalnego zakwasu otrzymanego w procesie wielofazowej fermentacji mąki żytniej, której zawartość wynosi 100%.

baton chleb żytni ze słonecznikiem
chleb żytni ze słonecznikiem
Doskonała propozycja dla miłośników pieczywa żytniego i słonecznika. Zawarty w chlebie słonecznik idealnie komponuje się z lekko kwaskowym smakiem miękiszu. Jest wytwarzany na bazie naturalnego zakwasu otrzymanego w procesie wielofazowej fermentacji maki żytniej, której zawartość wynosi 100%.

Baton chleb żytni pełne ziarno
chleb żytni pełne ziarno
100% chleb żytni wytworzony na bazie naturalnego zakwasu żytniego z dodatkiem dużej ilości słonecznika z nutą słodu prażonego. Wyrafinowany smak i doskonała struktura miękiszu uzyskana dzięki zastosowaniu luźnej konsystencji, dużej formy i wydłużonemu procesowi wypieku, podczas którego zachodzi intensywne wytwarzanie substancji aromatyczno-smakowych, które doceni każdy miłośnik dobrego pieczywa.

Piekarnia Baton
Hot-Dog, Hamburger, Kebab, Pizza

bułka do hot-doga
Bułka do hot-doga
Klasyczne pieczywo gastronomiczne do przygotowania hot-doga

bułka do hamburgera
Bułka do hamburgera
Kolejna podstawowa propozycja z gastronomii - do sporządzenia hamburgera

chleb kebab
Kebab
Popularne pieczywo gastronomiczne do przyrządzania kebaba.


spód do pizzy
Spód do pizzy
Pieczywo gastronomiczne do przyrządzania popularnej pizzy. W prosty i krótki sposób możemy przyrządzić ulubioną pizze, nakładając na nią warstwę ketchupu i innych dodatków np: szynka, tuńczyk, pieczarki, pomidor, papryka, oliwki oraz ser. Opiekanie w piekarniku w temp. około 200 stopni, przez 7-10 min.
minipizzerka
Minipizzerka
Smaczna alternatywa na zaspokojenie małego apetytu - nazwa mówi sama za siebie


Piekarnia Baton - wyroby cukiernicze

Baton chałka
chałka
Baton croissant
croissant
Baton cyganka
cyganka
Baton drożdżówka z brzoskwinią
drożdżówka z brzoskwinią
Baton drożdżówka z budyniem
drożdżówka z budyniem
Baton drożdżówka z kruszonką
drożdżówka z kruszonką
Baton drożdżówka z owocem
drożdżówka z owocem
Baton drożdżówka z serem
drożdżówka z serem
Baton jagodzianka
jagodzianka
Baton bułka z rodzynkami
Bułka z rodzynkami
Baton gniazdko
gniazdko
Baton mini wianuszek
mini wianuszek
Baton oponka drożdżowa
oponka drożdżowa
Baton pączek z brzoskwinią
pączek z brzoskwinią
Baton pączek z marmoladą
pączek z marmoladą
Baton pączek z twarogiem
pączek z twarogiem
Baton trójkąt z jabłkiem
trójkąt z jabłkiem
Baton świder drożdżowy z serem
świder drożdżowy z serem
Baton placek drożdżowy
placek drożdżowy